Submenu

Het ontwerp uitgelicht

12-01-2023
0 reacties

Versterk de Scheldekust gaat over de verbinding tussen zoet en zout, natuur en cultuur en binnen- en buitendijks en ook over de leefbaarheid en mensen samenbrengen.

Hier in Emmadorp nemen we een voorsprong op een eventueel toekomstige coupure in de dijk. Het dorp wordt visueel één met het Verdronken Land van Saeftinghe. Het dijkhuis, gebouwd uit hergebruikt havenhout, heeft een groot biodivers dak en is volledig gebouwd in de grensparkstijl. Het is de plek om over het Verdronken Land te kijken én het te betreden. De buitendijkse trappen lopen over in een ontvangststeiger -waar de schapen onder kunnen grazen- die aansluit op de bestaande knuppelpaden van dit bijzondere intergetijdengebied. Door alles te centreren kan de bestaande dijkovergang worden afgesloten.

De binnendijkse trappen naar het dijkhuis worden in twee delen aangelegd die bij elkaar komen in het nieuwe dijkhuis. Het daartussen liggende dijktalud heeft de vorm van de eventuele toekomstige coupure. In het dijkhuis is ruimte om nader door streekholders in te vullen. Daarnaast komen er fietsenrekken, openbare picknickplaatsen en een zeer royale bloemenweide.

Op die manier krijgt het grenspark een duidelijke en mooie uitstraling waar je graag naar toe gaat en een poosje verblijft!

Afbeeldingen

Volg ons op social media

 

 

 

 

Bezoek ons voor meer informatie in het infopunt!

Adres: Scheldemolen Doel, 9130 Beveren, België. geopend vanaf 2 oktober '23 op ma, woe en vrij. 

dISCLAIMER

Download de app 
 

DOWNLOAD ONZE APP. EN ONTVANG NOTIFICATIES OP JE TELEFOON EN NIET MEER IN JE MAILBOX.

Download on the App Store

Get it on Google Play

 

 
Cookie-instellingen