Schaapskooi Emmadorp

24-05-2024
{0} reacties

Denk jij mee over de schaapskooi? Het gebouw ligt aan de Koninginnestraat 28. De Schaapskooi is gebouwd in 1950 en sinds tientallen jaren in eigendom van Het Zeeuwse Landschap. Het gebouw en omliggende perceel heeft al lange tijd geen bestemming en daarom wordt er gezocht naar een nieuwe invulling.

In het grensparkhart willen we toeristisch-recreatieve sites realiseren of versterken én beter ontsluiten. We richten ons op drie centrale onthaalpoorten en hun onderlinge verbinding: Onthaalpoort Saeftinghe in Emmadorp, Onthaalpoort Panoramatoren in het Hedwige-Prospergebied en Onthaalpoort Prosperhoeve in Prosperpolder. Onder de Onthaalpoort Saeftinghe in Emmadorp valt ook de Schaapskooi en voor deze plek wordt nu een nieuwe invulling gezocht. 

Het bureau Marsaki zal deze studie uitvoeren. In een eerste fase worden alle ideeën verzameld. Daarna worden deze mogelijkheden ook bekeken op haalbaarheid. Het belangrijkste is dat de invulling van deze plek een meerwaarde biedt voor de regio Grenspark Groot Saeftinghe.

Bekijk hier alle info over dit project!

We zijn op zoek naar goede ideeën voor de Schaapskooi! Denk jij met ons mee?

Deel jouw idee hier!

Ook kun je, je aanmelden voor een info-avond op woensdag 26 juni, waar jij je idee live kunt delen. Praktische info over deze avond delen we later.

Ik meld me aan voor de informatie-avond op 26 juni!

Op de streekholderbijeenkomst in een focussessie in het najaar worden de verschillende ideeën en de haalbaarheid ervan dan gepresenteerd en gaan we het gesprek met elkaar aan.

Heb je vragen? Stel deze gerust, via: grenspark.grootsaeftinghe@zeeland.nl.
 

De functiestudie naar de Schaapskooi is gefinancierd binnen het project ‘Grenspark Groot Saeftinghe’, met Europese steun vanuit het Interreg VI programma Vlaanderen- Nederland.

Afbeeldingen

Waarderen

Reageren

X (voorheen Twitter)

Anti spam controle

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
Een momentje...

Moniek

18-06-24 om 16:00

Misschien een kinderboerderij met streekproducten winkeltje

Roswitha Guiran

18-06-24 om 16:32

Dag Moniek,

bedankt voor je idee! Zou je dit kunnen delen via deze link?

Groet, 

het Grensparkteam

Volg ons op social media

 

 

 

 

Bezoek ons voor meer informatie in het infopunt!

Adres: Scheldemolen Doel, 9130 Beveren, België. geopend vanaf 2 oktober '23 op ma, woe en vrij. 

dISCLAIMER

Download de app 
 

DOWNLOAD ONZE APP. EN ONTVANG NOTIFICATIES OP JE TELEFOON EN NIET MEER IN JE MAILBOX.

Download on the App Store

Get it on Google Play

 

 
Cookie-instellingen