Als de dijken breken

18-01-2022
0 reacties

We schreven er al vaker over, de uitgebreide onderzoeken naar dijkveiligheid in het project Living Lab Polder2C's. In navolging van de vele fysieke testen die de dijk moet ondergaan doen studenten van de Hogeschool Zeeland onderzoek naar een heel ander aspect. Wat als het toch nog mis gaat, hoe dan?

Zes studenten River Delta Development aan de Hogeschool Zeeland, University of Applied Science, deden in het kader van hun master-studie onderzoek naar de risicoperceptie van de Zeeuws-Vlaming in geval van een overstroming vanuit zee. Met andere woorden, hoe reageert de Zeeuws-Vlaming wanneer het water komt? Daarvoor maakten zij in samenwerking met experts en andere onderzoekers de documentaire 'Als de dijken breken, hoe goed ben jij dan voorbereid?'. Met deze documentaire gingen zij de boer op om te testen in hoeverre een dergelijk communicatiemiddel kan helpen in de bewustwording rond de gevaren die een onverhoopte dijkdoorbraak ook anno 2022 met zich kan meebrengen.

De resultaten van hun master-onderzoek brengen de studenten volgende dinsdag 25 januari in een online presentatie, waarvoor ook jij van harte bent uitgenodigd. In ongeveer anderhalf uur krijg je aan de hand van een korte thematische quiz, een mini-college en fragmenten uit de documentaire een overzicht van de nieuwe inzichten in deze manier van communiceren over de gevolgen van een dergelijke ramp. De voor- en nadelen van de voorgestelde aanpak en natuurlijk de mening van betrokken bewoners van het gebied. Als online volger van de presentatie krijg ook jij de kans om vragen te stellen over de uitkomsten van het onderzoek. Ben jij er ook bij? De bijeenkomst vindt plaats op dinsdag 25 januari om 16u00 via een interactieve livestream. De voertaal zal Nederlands zijn, deelname is gratis. Kun je er niet live bij zijn? De stream wordt opgenomen en blijft nadien online beschikbaar.

Hier inschrijven voor de livestream

Afbeeldingen

Waarderen

Reageren

X (voorheen Twitter)

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

Volg ons op social media

 

 

 

 

Bezoek ons voor meer informatie in het infopunt!

Adres: Scheldemolen Doel, 9130 Beveren, België. geopend vanaf 2 oktober '23 op ma, woe en vrij. 

dISCLAIMER

Download de app 
 

DOWNLOAD ONZE APP. EN ONTVANG NOTIFICATIES OP JE TELEFOON EN NIET MEER IN JE MAILBOX.

Download on the App Store

Get it on Google Play

 

 
Cookie-instellingen