Feesten in Prosperpolder

(c) Kristof Pieters | HLN
02-09-2021
0 reacties

Dorpsfeesten en jaarmarkten, we kennen ze allemaal. Misschien niet de oudste, misschien niet de grootste, maar zeker en vast de leukste, niet een is zo authentiek als die in Prosperpolder. De organisatoren zijn dan ook maar wat trots dat zij in 2021 opnieuw een vierdaags programma kunnen aanbieden.

Prosperpolder ligt in het hart van Grenspark Groot Saeftinghe. Goed, het is misschien niet de meest uitgesproken kern, eerder een lukrake verzameling van historische en minder historische boerderijen, maar zeker een voorbeeld van hoe een hechte gemeenschap er uit hoort te zien. Geen wonder dat juist hier nog zoveel enthousiastelingen te vinden zijn die de handen ineen slaan om een weekend vol vertier op touw te zetten. Een echte ouderwetse polderkermis. De Poldervrienden en het Jaarmarkt- en Feestcomité heten ons allen van harte welkom van vrijdag 3 tot maandag 6 september aanstaande.

Een avond vol bluesmuziek op vrijdag, een smakelijke barbecue op zaterdag en, het pièce de résistance, een overvol jaarmarkt programma op zondag. Op maandag sluiten de feestvierders zoals dat hoort het weekend af met een herdenkingsmis voor hen die er niet meer bij zijn en, hoe kan het ook anders, een prijsschieting. Een druk programma met voor elk wat wils, zeker op de zondag. Ganzenrijders trekken ten strijde, jong en oud laat zien hoe goed zij hun materieel beheersen tijdens de behendigheidswedstrijd en ploegcompetitie. Levende have en ambachten worden met trots gepresenteerd en natuurlijk wordt ook de traditie van een goede veekeuring niet vergeten.

Dit is hoe een echt polderdorp zijn zomer afsluit. Samenkomen om te pronken, te wedijveren en vooral te genieten van het samenzijn. Zo deden ze het vroeger en zo doen ze het nu. Want wat er ook verandert, wat de wereld ook op ons afstuurt, hier in Prosperpolder blijven we onszelf.

Hier vind je alle info over het programma

Afbeeldingen

Waarderen

Reageren

X (voorheen Twitter)

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

Volg ons op social media

 

 

 

 

Bezoek ons voor meer informatie in het infopunt!

Adres: Scheldemolen Doel, 9130 Beveren, België. geopend vanaf 2 oktober '23 op ma, woe en vrij. 

dISCLAIMER

Download de app 
 

DOWNLOAD ONZE APP. EN ONTVANG NOTIFICATIES OP JE TELEFOON EN NIET MEER IN JE MAILBOX.

Download on the App Store

Get it on Google Play

 

 
Cookie-instellingen