Rust en ruimte zijn twee van de speerpunten van Grenspark Groot Saeftinghe. Kenmerken die door inwoners van de overbevolkte steden om ons heen steeds meer op waarde worden geschat. Een lange wandeling door de polder om de gevaren van de stad in lockdown te ontvluchten, het klinkt wat dubieus, maar 'dankzij' Corona hebben heel wat verstokte stedelingen de geneugten van 'd'n buiten' op een onverwachte manier leren kennen. Dat is goed voor de recreatiesector, maar aansluitend ook voor de huizenmarkt. Steeds meer mensen lijken de sprong te maken van stad naar platteland. Een sprong die, zo ze nu ontdekken, helemaal niet zo groot is. Wie eenmaal van de geborgenheid van het platteland heeft geproefd wil hier nooit meer weg.
Goedkopere woningen over de grens, lekker vrijstaand wonen met een grote tuin om na je pensioen van te genieten, het lijkt erop dat de voordelen van een verstilde regio plots veel aantrekkelijker zijn geworden. Wie zijn huis te koop heeft, ziet het graag gebeuren. Kleine kernen kampen plots met veel minder leegstand en zelfs nationale kranten weten onze restaurants te waarderen. Kijk maar eens hier!
Goed, we zullen nog wel een poosje over de lege clichées heen moeten lezen, maar langzaamaan begint het besef dat 'er is helemaal niets te doen' niet verder van de waarheid kan liggen. En al die zo veelgeprezen drukte? Die ligt hier altijd ergens om de hoek, naar welke kant je ook kijkt. Het is een factor waarin de naam Grenspark niet zo gelukkig lijkt als keuze, Grenspark Groot Saeftinghe ligt immers bijna dichter bij Parijs dan bij Amsterdam. Hoe centraal wil je het hebben?