Wat met de groeve?

08-07-2021
0 reacties

Grenspark Groot Saeftinghe, Geopark Schelde Delta en natuurlijk de Erfgoeddeal, allemaal aanleidingen om de toekomst van de Mr. van der Heijdengroeve eens grondig onder de loep te nemen. Gisteravond zakten zo'n 30 inwoners van Nieuw-Namen af naar de groeve om hun mening en visie te laten horen.

Avonden als deze starten vaak een beetje stroef, dat hoort er een beetje bij. Ook in de Meester van der Heijdengroeve voerde kritiek en teleurstelling op en over eerdere pogingen om de groeve aan de vergetelheid te onttrekken de boventoon. Gebrekkig onderhoud, slechte communicatie, het kwam allemaal voorbij. Factoren die meespelen bij het opstarten van dit project, die bekend zijn, maar zeker een plaats moeten krijgen in het opstellen van de nieuwe aanpak. Precies daarom werd deze avond belegd en kreeg de informatievoorziening over bijvoorbeeld het grenspark, het geopark en natuurlijk die zo belangrijke Erfgoeddeal een belangrijke plaats. Even pas op de plaats, waar staan we nu, wat zijn de nieuwe factoren en vooral, waar willen we met zijn allen naar toe.

Naarmate de bijeenkomst vorderde draaiden ook de sentimenten bij. De concrete stappen die de bijdrage van de Erfgoeddeal mogelijk maken schept perspectief. We praten hier niet over het zoveelste ballonnetje, hier gaan we echt mee aan de slag. De pijn van eerdere mislukte pogingen maakte gaandeweg plaats voor enthousiasme voor deze nieuwe kans. Dan kun je een avond als deze eigenlijk al geslaagd noemen. Leerlingen van de lagere scholen in Kieldrecht en Nieuw-Namen hadden alvast hun visie op papier gezet. Een rijke verzameling ideeën en dromen die op hun manier kleur gaven aan de avond. Dan merk je direct dat er ook bij de aanwezigen meer dan genoeg leeft om met een goed plan voor de dag te komen.

Het verzamelen van al die ideeën is een klus voor de architect van dienst. Die zal er de handen aan vol hebben, maar zoals gezegd, schroom vooral niet om uw gedachten de vrije loop te laten, we staan pas aan het begin van de route. Gisteravond hebben architect en aanwezigen alvast een eerste stap gemaakt in het schetsen van de eerste ideeën. Toch zullen veel mensen naar huis gegaan zijn met een gevoel dat het nog niet afgelopen is. Dat is ook zo, het is nu dat de organisatoren input verwachten, dat er ideeën los zullen komen. Elke vraag, elk voorstel blijft dan ook meer dan welkom. De Meester van der Heijdengroeve in Nieuw-Namen krijgt in ieder geval een toekomst waar we trots op mogen zijn, dat staat vast.

Afbeeldingen

Waarderen

Reageren

X (voorheen Twitter)

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

Volg ons op social media

 

 

 

 

Bezoek ons voor meer informatie in het infopunt!

Adres: Scheldemolen Doel, 9130 Beveren, België. geopend vanaf 2 oktober '23 op ma, woe en vrij. 

dISCLAIMER

Download de app 
 

DOWNLOAD ONZE APP. EN ONTVANG NOTIFICATIES OP JE TELEFOON EN NIET MEER IN JE MAILBOX.

Download on the App Store

Get it on Google Play

 

 
Cookie-instellingen