Nationaal tuinvogeltelweekend, doe jij ook mee?

Fotografie: Sven Dullaert
29-01-2021
1 reacties

Dit weekend is het weer nationaal tuinvogeltelweekend. Nationaal, maar gelukkig wel in beide naties die het grondgebied van Grenspark Groot Saeftinghe delen. Natuurpunt en de Vogelbescherming proberen met dit jaarlijks terugkerende vogeltelweekend een goed overzicht te houden van de vogelstand.

Het klinkt misschien allemaal een beetje kleinschalig, tuinvogels tellen in een natuurgebied zo groot als Grenspark Groot Saeftinghe, maar zoals wij allemaal weten helpen alle kleine beetjes. Draag dus ook je steentje bij, ga lekker een half uurtje in de tuin zitten en vinken maar (andere vogeltjes mogen natuurlijk ook). De weersvoorspellingen voor het weekend zijn wat wisselvallig, maar elk zonnig moment is het waard om ten volle benut te worden. Meer informatie over de tuinvogeltelling en het indienen van jouw persoonlijke resultaten vind je op onderstaande links.

 

Natuurpunt.be           

Vogelbescherming.nl

Afbeeldingen

Waarderen

Reageren

X (voorheen Twitter)

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

Peter Cauwenberghs

05-02-21 om 16:28

Vorig weekend vond zowel in BelgiĆ« als in Nederland het nationale tuinvogeltelweekend plaats. Alle records werden gebroken, zowel aan deze als aan gene zijde van de grens. Daarbij zijn ook verschillen te ontdekken.

Volg ons op social media

 

 

 

 

Bezoek ons voor meer informatie in het infopunt!

Adres: Scheldemolen Doel, 9130 Beveren, België. geopend vanaf 2 oktober '23 op ma, woe en vrij. 

dISCLAIMER

Download de app 
 

DOWNLOAD ONZE APP. EN ONTVANG NOTIFICATIES OP JE TELEFOON EN NIET MEER IN JE MAILBOX.

Download on the App Store

Get it on Google Play

 

 
Cookie-instellingen