Verder kijken

Copyright Vlaamse Landmaatschappij
19-01-2021
4 reacties

In Grenspark Groot Saeftinghe wordt volop gewerkt aan biodiversiteit en alternatieve teelt. Vaak in nauwe samenwerking, omdat het een het ander niet uit hoeft te sluiten. Hebben wij de Kiekendief in het vizier, niet zo heel veel verder krijgt een andere boerenlandvogel alle aandacht, de Patrijs.

Het Europese Interregproject Partridge onderzoekt sinds 2016 de haalbaarheid en het effect van ‘natuur- en diervriendelijke landbouwvoering’ op patrijzenpopulaties en de biodiversiteit in het algemeen. Vlakbij het grenspark, in Assenede-Sint Laureins, vinden we een van de twee Vlaamse projecten die deelnemen aan dit onderzoek. Het zal niemand verbazen dat er meer dan een overeenkomst is met onze aanpak van het Kiekendiefproject. Die overlap in aanpak zal in de toekomst hopelijk ook leiden tot een verspreiding van de diverse soorten over de verschillende gebieden. Voor nu kunnen we in ieder geval veel van elkaar leren.

De wetenschappelijke kennis die aan de basis lag voor de aanpak van het Partridge-project is nu in een publicatie gegoten. Het is een handleiding geworden voor wie de achteruitgang van de patrijs, en bij uitbreiding de achteruitgang van de biodiversiteit op het hele platteland, wil stoppen. Interessante lectuur voor iedereen die zich inzet voor meer biodiversiteit hier in het grenspark en ver daarbuiten. De focus op de effecten van haalbare doelstellingen helpt zeker om de droom van landbouwinclusieve natuur opnieuw een stapje dichterbij te brengen. Zo zien we eens te meer dat samenwerking met 'de buren' kan leiden tot meer en wellicht nieuwe inzichten.

 

Meer over Partridge op de site van de VLM

Afbeeldingen

Waarderen

Reageren

X (voorheen Twitter)

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

Peter Cauwenberghs

19-01-21 om 14:01

yes yes yes

De publicatie/handleiding vindt u hier

Peter Cauwenberghs

19-01-21 om 14:05

Sorry, maar de link werkt niet. Ik probeer het te verhelpen.

Peter Cauwenberghs

19-01-21 om 14:18

De brochure/handleiding kan je downloaden via deze pagina!

Roswitha Guiran

19-01-21 om 15:20

Bedankt Peter!!

Volg ons op social media

 

 

 

 

Bezoek ons voor meer informatie in het infopunt!

Adres: Scheldemolen Doel, 9130 Beveren, België. geopend vanaf 2 oktober '23 op ma, woe en vrij. 

dISCLAIMER

Download de app 
 

DOWNLOAD ONZE APP. EN ONTVANG NOTIFICATIES OP JE TELEFOON EN NIET MEER IN JE MAILBOX.

Download on the App Store

Get it on Google Play

 

 
Cookie-instellingen