Vestingcross op alternatieve locatie

Fotografie: Beeldenbank Hulst
02-12-2020
0 reacties

De populaire Vestingcross in Hulst maakt komende winter voor het eerst deel uit van de Wereldbeker Veldrijden. Een prachtige opwaardering van een mooi evenement. De kalender van de Wereldbeker is al flink uitgedund, maar in Hulst heeft men een goed werkbaar alternatief gevonden om veilig te crossen.

De Corona-maatregelen rond sportwedstrijden eisen dit seizoen het uiterste van de organisatoren. Zo moet er bijvoorbeeld zonder publiek gesport worden. Dat zoiets makkelijker te verwezenlijken is in een sportstadion dan bij een internationale wedstrijd veldrijden in de binnenstad van Hulst, zal niemand verbazen. Lange tijd leek het er op dat ook Hulst forfait zou moeten geven voor seizoen 2021, maar dat was uiteraard buiten de grensparkmentaliteit gerekend. Van opgeven heeft de organisatie nooit willen weten, met als resultaat een alternatief parcours rond de veerhaven van Perkpolder. Organisatie, veiligheidsregio en gemeente zijn akkoord, de Vestingcross komt dit jaar gewoon naar (de gemeente) Hulst.

Grote sportevenementen zonder publiek, het blijf een moeilijk gegeven. Toch kan het in de huidige omstandigheden niet anders, het is zonder of niets. Op en rond de veerhaven van Perkpolder heeft de organisatie van de Vestingcross een parcours uitgezet dat kan wedijveren met de groten. Door de aanwezigheid van de zeedijk komt er zelfs iets van het specifieke 'wallenparcours' dat zo kenmerkend is voor de Vestingcross in terug. De locatie in Perkpolder is ideaal wat betreft het onder controle houden van de publieke interesse. Met slechts een toegangsweg is het terrein rond de veerhaven prima te isoleren van de buitenwereld.

Met de horeca op slot, iedereen thuis met de feestdagen en zoveel andere restricties die het beteugelen van de Corona-pandemie ons opleggen, lijkt het doorgaan van de Vestingcross geen voor de hand liggende keuze. De gemeente Hulst verdedigd haar keuze uit naam van de meerwaarde die het evenement jaarlijks oplevert voor Hulst. Door het hele circus te verhuizen naar Perkpolder verzekert Hulst zich van een plaatsje op de internationale kalender. Dit jaar dus zonder publiek, maar hopelijk in 2022 weer midden in het bruisende Hulst. De editie 2021 kunt u zondag 3 januari volgen op Eurosport en Sporza, zodat u er niets van hoeft te missen.

 

Klik hier voor de uitleg van Burgemeester Jan Frans Mulder op Omroep Zeeland

Afbeeldingen

Waarderen

Reageren

X (voorheen Twitter)

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

Volg ons op social media

 

 

 

 

Bezoek ons voor meer informatie in het infopunt!

Adres: Scheldemolen Doel, 9130 Beveren, België. geopend vanaf 2 oktober '23 op ma, woe en vrij. 

dISCLAIMER

Download de app 
 

DOWNLOAD ONZE APP. EN ONTVANG NOTIFICATIES OP JE TELEFOON EN NIET MEER IN JE MAILBOX.

Download on the App Store

Get it on Google Play

 

 
Cookie-instellingen