IJshoeve De Boey winnaar Innovatiecampagne

30-10-2020
0 reacties

Onlangs zijn de vijf laureaten van de KBC Innovatiecampagne bekendgemaakt. Eén van de vijf winnaars is IJshoeve De Boey uit Sint Gillis Waas, fier gastheer van Grenspark Groot Saeftinghe. Dankzij hun baanbrekende onderzoek naar en vermarkting van A2A2-zuivelproducten een voorbeeld voor velen.

De Innovatiecampagne, die tweejaarlijks wordt opgezet door het Innovatiesteunpunt, kon door de verstrengde Corona-maatregelen helaas niet zoals gewoonlijk worden afgesloten met de gekende KBC Innovatieavonden. In de plaats maakte de Zelzaatse kok slash stand up comedian Joost van Hyfte op YouTube vanachter zijn pintje de 5 winnaars van de KBC Innovatiecampagne bekend. In willekeurige volgorde, met last but most certainly not least Marc De Boey van de gelijknamige IJshoeve in de polder van Sint Gillis Waas. Verrassend? Misschien, maar gezien de inzet van Mark om zijn bijzondere product verder te ontwikkelen en te vermarkten zeker verdiend.

Het Innovatiesteunpunt is een initiatief van Boerenbond en Landelijke Gilden in partnerschap met Cera en KBC. Dat verklaart meteen de agrarische inslag van de campagne én voegt ontegenzeglijk nog wat gewicht toe aan de prestige van deze prijs. Om binnen je eigen beroepsgroep boven het maaiveld uit te steken vereist inzicht, durf en vooral vakmanschap. Dat de zuivelproducten van IJshoeve De Boey van hoogstaande kwaliteit zijn, hoeven we hier in het grenspark niemand meer te vertellen. De inspanningen om ook lactose-intolerante klanten te kunnen laten genieten van hun verse bereidingen zijn misschien minder bekend, maar getuige de waardering met de Innovatieprijs 2020 een schot in de roos.

Naast zijn gewone melkkoeien heeft Marc ook 17 Jerseykoeien. Hun melk wordt door veel mensen gewaardeerd wegens de volle smaak, maar Marc ontdekte ook dat mensen met een bepaalde intolerantie tegenover melkeiwitten de melk van Jerseykoeien beter kunnen verteren. Op de IJshoeve ontmoet Marc geregeld zulke klanten, om hen meer te kunnen bieden dan plantaardige varianten en sorbets ging Marc een stapje verder. DNA-onderzoek bij zijn Jerseykoeien wees uit dat die stuk voor stuk 100% A2A2-melk produceren, een soort oermelk die makkelijker te verteren is en minder allergische reacties opwekt. Het produceren, bottelen, verwerken tot ijs, desserts en kaas en het vermarkten van deze bijzondere melkproducten is kan een inspiratie zijn voor andere melkveehouders.

Alle laureaten en het juryrapport vind je hier op de website van het innovatiesteunpunt. Meer informatie over IJshoeve De Boey en hun bijzonder innovatieve maar vooral lekkere producten vind je op hun eigen website.

Afbeeldingen

Joost van Hyfte presenteert de vijf laureaten.

Waarderen

Reageren

X (voorheen Twitter)

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

Volg ons op social media

 

 

 

 

Bezoek ons voor meer informatie in het infopunt!

Adres: Scheldemolen Doel, 9130 Beveren, België. geopend vanaf 2 oktober '23 op ma, woe en vrij. 

dISCLAIMER

Download de app 
 

DOWNLOAD ONZE APP. EN ONTVANG NOTIFICATIES OP JE TELEFOON EN NIET MEER IN JE MAILBOX.

Download on the App Store

Get it on Google Play

 

 
Cookie-instellingen