Wie wil zo'n liefde niet op zijn bord?

14-10-2020
0 reacties

Wie passeert aan de boerderij van Kris van Royen en Geert Meersschaert in Prosperdorp kan het niet ontgaan, aan de muur hangt een kort maar krachtig gedicht. Compact, maar allesomvattend. Wat daar op die plank is geschreven zegt precies waar het om draait op het Saeftingerhof: Passie.

 

Rustig van karakter

en toch gespierd.

Mals om in te bijten

en bij elke zoen

de volle smaak

ervan proeven.

Wie wil zo'n liefde

niet op zijn bord?

 

Daden zeggen vaak meer dan woorden, maar wanneer woorden zo feilloos de kern van het verhaal blootleggen mag er bij worden stilgestaan. Letterlijk in dit geval. Stop, laat het gedicht tot je doordringen. Besef dat er meer dan één laag achter steekt. Weet dat het niet zomaar een plank is waar je naar staat te staren, maar een van de eerste stukken verduurzaamde populier uit de Hedwigepolder. Dat het karakter van deze plank, de aard van de beesten van het Saeftingherhof en de passie van Kris en Geert hier samenkomen. Op deze plek. Als één.

Niet bekend met deze plek, nieuwsgierig naar het verhaal van Kris en Geert? Op de blog van Boeren en Buren vind je een meer dan interessant interview met meer achtergrond over het Saeftingherhof.

Afbeeldingen

Waarderen

Reageren

X (voorheen Twitter)

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

Volg ons op social media

 

 

 

 

Bezoek ons voor meer informatie in het infopunt!

Adres: Scheldemolen Doel, 9130 Beveren, België. geopend vanaf 2 oktober '23 op ma, woe en vrij. 

dISCLAIMER

Download de app 
 

DOWNLOAD ONZE APP. EN ONTVANG NOTIFICATIES OP JE TELEFOON EN NIET MEER IN JE MAILBOX.

Download on the App Store

Get it on Google Play

 

 
Cookie-instellingen