Van eigen kweek

21-09-2020
0 reacties

Afgelopen zaterdag kon je op de streekproductenmarkt aan de Bierkaai in Hulst weer terecht voor een variƫteit aan lekkernijen uit Grenspark Groot Saeftinghe. Handig, duurzaam en lekker, maar heb je er wel eens aan gedacht om bij je lokale handelaar om producten uit het grenspark te vragen?

Het zal geen verrassing meer zijn dat er in het grenspark een keur aan lokaal geteelde producten verkrijgbaar zijn. Rechtstreeks bij de teler, kweker of producent, maar natuurlijk ook bij de gespecialiseerde boerderijwinkel of op de eerder genoemde streekproductenmarkt. Wat nog niet zo bekend is, is dat meer en meer reguliere handelaars producten uit Grenspark Groot Saeftinghe in hun assortiment opnemen. Zo moet je er niet van staan kijken dat je bij de Keurslager in Burcht zomaar een goed stuk rundvlees uit het grenspark kunt bestellen. Of een sappige lamsbout uit Grenspark Groot Saeftinghe in het 'verre' Berchem.

Leuke signalen, maar stel je eens voor dat we het proces om proberen te draaien. Dat je de volgende keer bij je vaste winkel eens vraagt of ze ketchup van de Ketchupfabriek hebben. Een likeurtje van Sliertemie of brood van De Buren? Hoe leuk zou het zijn wanneer je ja als antwoord krijgt, of, wat misschien nog wel veel leuker zou zijn, dat de betreffende winkelier zich gaat verdiepen in het aanbod van Grenspark Groot Saeftinghe. Een kleine duurzame revolutie die begint bij de consument. Wat denk je, zullen we het met zijn allen proberen waarmaken?

Afbeeldingen

Waarderen

Reageren

X (voorheen Twitter)

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

Volg ons op social media

 

 

 

 

Bezoek ons voor meer informatie in het infopunt!

Adres: Scheldemolen Doel, 9130 Beveren, België. geopend vanaf 2 oktober '23 op ma, woe en vrij. 

dISCLAIMER

Download de app 
 

DOWNLOAD ONZE APP. EN ONTVANG NOTIFICATIES OP JE TELEFOON EN NIET MEER IN JE MAILBOX.

Download on the App Store

Get it on Google Play

 

 
Cookie-instellingen