Kom eens zien naar mijn vitrien

Fotografie: Dominique Tielens
28-08-2020
0 reacties

In de gemeente Beveren voert de po√ęzie deze zomer het hoogste woord. Op initiatief van de Raad Lokale Economie zijn de winkelruiten van handelszaken doorheen de hele gemeente voorzien van de prachtigste liefdesgedichten. Kom eens zien naar mijn vitrien noemen ze het daar.

Een vitrien, een etalage, een uitstalraam, de synoniemen zijn op zich al poëtisch genoeg te noemen. Geert de Kockere, duiveltje-doet-al in de wereld van de literatuur voorzag de winkelruiten van de Beverse ondernemers van gedichten die speciaal voor de gelegenheid zijn geschreven. Liefde als universeel thema, de liefde voor het product en/of dienst van de betreffende winkel subtiel verweven tussen de verzen. Hier is een stielman aan het werk geweest. De verzamelde gedichten zijn terug te vinden in een bundel die eenvoudig te downloaden is op de website van de ondernemersvereniging, maar het is natuurlijk veel leuker om zelf de fiets te pakken en te gaan zien naar de vitrines. Routeformulieren en de download van de gedichtenbundel vindt u hier.

Afbeeldingen

Waarderen

Reageren

X (voorheen Twitter)

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

Volg ons op social media

 

 

 

 

Bezoek ons voor meer informatie in het infopunt!

Adres: Scheldemolen Doel, 9130 Beveren, België. geopend vanaf 2 oktober '23 op ma, woe en vrij. 

dISCLAIMER

Download de app 
 

DOWNLOAD ONZE APP. EN ONTVANG NOTIFICATIES OP JE TELEFOON EN NIET MEER IN JE MAILBOX.

Download on the App Store

Get it on Google Play

 

 
Cookie-instellingen