Schatgraven in Grenspark Groot Saeftinghe

06-08-2020
0 reacties

Wanneer we 's-morgens onze Streekholders tegenkomen in de krant maakt ons hart meteen een sprongetje. Vorige week vonden we Emiel en Sonja van de Vijver van De Voedselbron in Graauw terug in de dagbladen van de DPG-groep. Koken met producten uit het voedselbos, hoe lekker is dat.

In de polder tussen Graauw en Nieuw-Namen vinden we De Voedselbron van Emiel en Sonja van de Vijver. Achter hun boerderijwinkel worden de vijf glampingtenten omgeven door een weelderig voedselbos. Hoewel pas twee jaar geleden geopend, levert het voedselbos al een ongekende variëteit aan groenten, kruiden en vruchten. Het rijke bodemleven is een vruchtbare basis voor de vele bomen, struiken en planten. Oogsten wanneer het rijp is, dat is het uitgangspunt van ieder voedselbos en dat is ook hier niet anders. Het is verrassend om te zien hoeveel eetbaars er te rapen valt op zo'n kleine oppervlakte.

Zaken die we soms al lang vergeten zijn of die juist in combinatie met wat bekendere groenten bijzonder lekker te combineren zijn. In het krantenartikel trekt kok Jean Elmont samen met Emiel en Sonja door het bos om de meest verrassende combinaties te laten zien, ruiken en proeven. Het mooie van zo'n voedselbos is dat er iedere dag weer andere combinaties opduiken. Bessen die gisteren nog net niet rijp waren, knollen die je wekenlang kunt oogsten, de heerlijkste kruiden. Met wat kennis van zaken kun je hier iedere keer opnieuw iets lekkers samenstellen. Emiel en Sonja vertellen er graag meer over.

Meer lezen over dit fascinerende voedselbos middenin Grenspark Groot Saeftinghe? Hier vind je het (premium)artikel op de website van de PZC.

 

 

 

Afbeeldingen

Waarderen

Reageren

X (voorheen Twitter)

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

Volg ons op social media

 

 

 

 

Bezoek ons voor meer informatie in het infopunt!

Adres: Scheldemolen Doel, 9130 Beveren, België. geopend vanaf 2 oktober '23 op ma, woe en vrij. 

dISCLAIMER

Download de app 
 

DOWNLOAD ONZE APP. EN ONTVANG NOTIFICATIES OP JE TELEFOON EN NIET MEER IN JE MAILBOX.

Download on the App Store

Get it on Google Play

 

 
Cookie-instellingen