Volg Versterk de Scheldekust op nieuwe tijdlijn

24-07-2020
0 reacties

Dat dit platform meer te bieden heeft dan berichten op de Actueel pagina zal u niet ontgaan zijn. Sinds kort is daar ook de nieuwe tijdlijn voor het project Versterk de Scheldekust aan toegevoegd. Hier kunt u in chronologische volgorde alle ontwikkelingen rond de Scheldedorpen op de voet volgen.

Als onderdeel van het Natuurpakket Westerschelde heeft de Nederlandse overheid financiering toegezegd aan de Regionale Impuls Hulst. Deze zogenaamde compensatiegelden dienen te worden besteed aan projecten die een toeristische en economische impuls aan de regio geven. Vanuit die insteek heeft de gemeente Hulst in 2017 het project 'Versterk de Scheldekust' opgestart. Bedoeld om naast alle aandacht voor Hulst als vestingstad ook de dorpen langs de Scheldedijk extra voor het voetlicht te brengen. Onderdelen hiervan zijn eerder al op deze pagina voorbij gekomen en ook in de toekomst zullen we er zeker over blijven schrijven. Nu is er echter ook een tijdlijn speciaal voor al wie geïnteresseerd is in dit mooie project.

Het noorden van de gemeente Hulst grenst over een lengte van 31 kilometer aan de Westerschelde. Het Verdronken Land van Saeftinghe is wijd en zijd bekend als toeristische trekpleister. Dat er in het snoer van kleine Scheldedorpen meer te beleven is dan buitendijkse natuur wordt nu op de toeristische kaart gezet. Uitbouw van bestaande projecten en nieuwe initiatieven worden in nauwe samenwerking met bewoners en lokale ondernemers uitgewerkt tot lokale ontwikkelingsplannen met een gemene deler in de ligging langs de Schelde. Wie meer wil weten over het traject tot nu toe en de ontwikkelingen in de toekomst doet er goed aan regelmatig eens een kijkje te nemen op de tijdlijn van het project!

 

De tijdlijn van Versterk de Scheldekust vindt u hier!

Ankerdorpen

Waarderen

Reageren

X (voorheen Twitter)

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

Volg ons op social media

 

 

 

 

Bezoek ons voor meer informatie in het infopunt!

Adres: Scheldemolen Doel, 9130 Beveren, België. geopend vanaf 2 oktober '23 op ma, woe en vrij. 

dISCLAIMER

Download de app 
 

DOWNLOAD ONZE APP. EN ONTVANG NOTIFICATIES OP JE TELEFOON EN NIET MEER IN JE MAILBOX.

Download on the App Store

Get it on Google Play

 

 
Cookie-instellingen