Vlaamse steun voor kleine landschapselementen

12-06-2020
0 reacties

Oost-Vlaanderen heeft sinds vorige maand een nieuw subsidiereglement voor de (her)aanleg en het onderhoud van kleine landschapselementen. Hiermee zijn de toelages verhoogd voor knotbomen en poelen in vier afgebakende aandachtsgebieden, waaronder het krekengebied in het noorden van de provincie.

De provinciale overheid wil met de nieuwe steunmaatregelen het onderhoud en de (her)aanleg van knotbomen en poelen verder aanjagen. In de vier benoemde aandachtsgebieden waren beide landschapselementen van oudsher volop aanwezig, maar zijn ze door schaalvergroting en bebouwing steeds veder terug gedrongen. Een ontwikkeling die men nu een halt wil toeroepen door zowel particulieren, land- en tuinbouwers als verenigingen een verhoogde toelage te bieden. Nieuw ten opzichte van eerdere steunmaatregelen is de uitbreiding van knotwilgen naar alle knotbomen. Ook richting de voor amfibieën levensnoodzakelijke poelen zijn hogere bedragen voorzien.

Het krekengebied in het noorden van de provincie Oost-Vlaanderen strekt zich uit van Sint Laureins tot Beveren, waardoor de nieuwe subsidie ook mogelijkheden biedt voor kleinschalige projecten aan de zuidkant van Grenspark Groot Saeftinghe. Al langer van plan om die verwilderde knotbomen aan te pakken of die verloren hoek op het erf om te vormen in een kikkerpoel? Informeer dan zeker eens bij de provincie naar de nieuwe subsidies. Al begonnen? De steun kan aangevraagd worden tot 6 maanden na aanvang van de werken. Vele kleintjes maken een grote, zo wordt ook het grenspark steeds een beetje mooier.

 

Interesse? Klik hier voor meer informatie.

Afbeeldingen

Waarderen

Reageren

X (voorheen Twitter)

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

Volg ons op social media

 

 

 

 

Bezoek ons voor meer informatie in het infopunt!

Adres: Scheldemolen Doel, 9130 Beveren, België. geopend vanaf 2 oktober '23 op ma, woe en vrij. 

dISCLAIMER

Download de app 
 

DOWNLOAD ONZE APP. EN ONTVANG NOTIFICATIES OP JE TELEFOON EN NIET MEER IN JE MAILBOX.

Download on the App Store

Get it on Google Play

 

 
Cookie-instellingen