Grenspark in tijden van Corona - Op de goede weg

Fantastisch toch, een gemiddelde score van 4.5 op 5.
20-05-2020
0 reacties

Het infopunt ligt er verlaten bij. Geen gidsen, geen bezoekers en geen vergaderingen. Nog geen verdwaalde wielertoerist die even halt houdt voor een toiletbezoek. Thuis 'in ons kot' volgen we wat er allemaal wel gebeurt in Grenspark Groot Saeftinghe. En dat is een hoop, ook voor de grensparkgidsen.

We zijn er 'even' niet, helaas. Toch houden we het grenspark nauw aan het hart. In Grenspark Groot Saeftinghe valt altijd wat te beleven. In goede tijden, maar ook zeker nu. Hiervan getuigen de berichten in de media, in onze mailboxen en hier op het platform. Onze Grensparkgastheren zijn druk bezig nieuwe initiatieven op stapel te zetten, maken werk van een opknapbeurt en kijken reikhalzend uit naar betere tijden. Nergens anders ploegt de boer een groot hart in het veld. Een hart voor de zorg, maar stiekem claimen we dat hart voor iedereen die het gebied een warm hart toedraagt.

Nu voor de gidsen alles een beetje stil valt, kunnen we mooi de bezoekersevaluaties eens bekijken. Hartverwarmend zijn alvast de positieve reacties van de grensparkbezoekers die onder leiding van een van de gidsen een excursie ondernamen. Deze bijzondere tijd gebruiken we dan ook graag om met enige fierheid de bezoekersevaluaties te delen. Dat onze grensparkgidsen met verve hun kennis delen blijkt wel uit de gemiddelde score van 4,5 op 5. Er wordt meer dan voldoende info gegeven, geen vraag wordt uit de weg gegaan en de superlatieven bij de beoordelingen zijn niet van de lucht: 'Fantastisch', 'perfectie bestaat niet, maar dit komt aardig in de buurt', 'fijne ervaring', enzovoorts enzovoorts.

Natuurlijk zijn er ook aandachtspunten en bedenkingen om mee aan de slag te gaan. De herbezinning op het aanbod is alvast een stap in de goede richting. Met een nieuwe kaart zetten we alle grensparkgastheren in de picture. Met het vernieuwde aanbod proberen we ook meer in te spelen op de verschillende combinaties tussen gastheren en verwijzen we naar de vele streekproducten die het gebied rijk is. De kennis van de flora en fauna alsmede de rijke geschiedenis van de regio, wordt algemeen als een grote plus ervaren. Met bijvoorbeeld de tocht 'van verleden tot heden' spelen we op deze behoefte in en proberen we zelfs nog een stapje verder te gaan. De link naar vandaag is nooit ver weg.

Behalve de mening van onze gasten zijn ook onze eigen ervaringen van belang. Zo valt het op dat bezoekers nog vaak wat blijven hangen om en nabij het infopunt. Er moet duidelijk meer worden ingezet op het ruime gebied. Grenspark Groot Saeftinghe is immers zoveel meer dan het Hedwige-Prosperproject alleen. En hoewel die laatste vanzelfsprekend een van de belangrijkste excursies in ons aanbod blijft, bereiden we bijvoorbeeld ook een nieuwe tocht voor over '2 landen, 1 grenspark', waarin we de mensen op sleeptouw nemen doorheen het hele grenspark. Vanuit verschillende locaties, maar telkens met de focus op de drie-eenheid landbouw, natuur en haven. Met alle  overeenkomsten en verschillen tussen de twee landen ontstaat er een waanzinnige ontdekkingstocht doorspekt met anekdotes en interessante feiten.

Onze grensparkgidsen en -gastheren zijn goed bezig. Altijd op zoek naar manieren om onze gasten het beste van het beste te bieden. Of ze nu jong en dartel of wat ouder en onthaaster zijn, de beleving van Grenspark Groot Saeftinghe is altijd een feest.

Wil je ook een gids boeken? Kijk dan eens hier!

Afbeeldingen

Waarderen

Reageren

X (voorheen Twitter)

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

Volg ons op social media

 

 

 

 

Bezoek ons voor meer informatie in het infopunt!

Adres: Scheldemolen Doel, 9130 Beveren, België. geopend vanaf 2 oktober '23 op ma, woe en vrij. 

dISCLAIMER

Download de app 
 

DOWNLOAD ONZE APP. EN ONTVANG NOTIFICATIES OP JE TELEFOON EN NIET MEER IN JE MAILBOX.

Download on the App Store

Get it on Google Play

 

 
Cookie-instellingen