Floortje was hier

29-04-2020
1 reacties

Nu presentatrice Floortje Dessing even niet de hele wereld rond kan reizen voor haar programma 'Floortje op Reis', presenteert ze sinds kort 'Floortje blijft hier'. Een informatief televisieprogramma waarin ze op zoek gaat naar mooie plekken in eigen land. Pas nog was ze voor opnames in Walsoorden.

Daar waar we kortgeleden nog in sneltreinvaart leefden is het land nu tot stilstand gekomen. De grenzen zijn dicht en de straten zijn leeg. Behalve de hulpverleners en andere mensen in vitale beroepen die keihard aan het werk zijn, zitten we thuis, afgezonderd van vrienden en familie. Veel mensen zijn angstig en eenzamer dan ooit. Het leek Floortje mooi om in deze barre tijden de tijdgeest van nu te voorzien van optimisme en inspiratie. Daarom gaat ze op zoek naar inspirerende verhalen over veerkracht en zelfredzaamheid. Welke mindset past bij deze nieuwe werkelijkheid? Welke kwaliteiten, die nodig zijn om deze crisis te lijf te gaan, kunnen we in onszelf vinden? Hebben we die van nature nog in ons? Floortje gaat op zoek naar antwoorden in de overtuiging dat we veel meer kunnen dan we soms zelf denken.

In de aflevering van donderdagavond 30 april zien we onder andere een interview met Ellen en Guido, gespecialiseerd in 'zeegroenten' als zeewier, zeeaster en lamsoor. Vanuit Walsoorden laat Guido Floortje de unieke vegetatie van de plaat van Walsoorden zien. De schorren die tweemaal per etmaal volledig onder water verdwijnen herbergen een veelvoud aan eetbare planten die steeds vaker op de menu's van de betere restaurants verschijnen. Een mooi voorbeeld van de bijzondere natuur van de Scheldedelta.

 

Aflevering terugkijken? Klik hier voor NPO Start.

Afbeeldingen

Waarderen

Reageren

X (voorheen Twitter)

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

Gerda Leys

01-05-20 om 15:42

leuk, ik volg  Floortje (via de televisie welliswaar) zoveel mogelijk ze maakt mooie programma's   maar deze aflevering moet ik herbekijken die heb ik gemist.

Volg ons op social media

 

 

 

 

Bezoek ons voor meer informatie in het infopunt!

Adres: Scheldemolen Doel, 9130 Beveren, België. geopend vanaf 2 oktober '23 op ma, woe en vrij. 

dISCLAIMER

Download de app 
 

DOWNLOAD ONZE APP. EN ONTVANG NOTIFICATIES OP JE TELEFOON EN NIET MEER IN JE MAILBOX.

Download on the App Store

Get it on Google Play

 

 
Cookie-instellingen