Grenspark in tijden van Corona - Geen activiteiten in de Infokeet

01-04-2020
0 reacties

Het zijn lastige tijden voor iedereen, ook in het grenspark. Overal zijn de gevolgen van het Coronavirus aan den lijve voelbaar. Ook wij zijn gebonden aan de algemene verordeningen van de Vlaamse en de Nederlandse regeringen. Dat heeft gevolgen voor de geplande activiteiten in de Infokeet.

Zoals eerder gemeld is de Infokeet tot nader order gesloten. In eerste instantie gingen we uit van 3 april, intussen heeft de dagelijkse realiteit deze inschatting al ruimschoots ingehaald. Dit betekent dat de Infokeet voorlopig nog niet terug open gaat, in ieder geval is het gesloten t/m 19 april. Dit heeft natuurlijk ook gevolgen voor de maandelijkse activiteiten die vanuit de Infokeet worden georganiseerd.

Bezetting infokeet 12 april afgelast
Op 12 april zouden Hanneke en Eric zich speciaal toeleggen op het verhaal van 1 grenspark en 2 landen. Het werd al aangekondigd als het ideale moment om precies te weten te komen waar de grens nu ligt en wat hem zo bijzonder maakt. Actueler kan een onderwerp bijna niet zijn, nu de gesloten grenzen hun impact op de regio pijnlijk genoeg duidelijk maken. Hopelijk kunnen Hanneke en Eric later dit jaar met extra veel verve wel het verhaal van de grens vertellen.

Bezetting infokeet 10 mei afgelast
Voor 10 mei stond er een informatieve wandeling gepland naar de Radartoren van Ouden Doel. Marc en Arnold stonden klaar om iedereen wegwijs te maken in het actuele aanbod van excursies en uitstappen. Een 60 minuten durende wandeling van de Infokeet via de Radartoren naar het Poldermas was het uitgelezen moment om weer helemaal bijgepraat te worden over de stand van zaken in de polder. Ook Marc en Arnold kijken er al naar uit om later in het seizoen alsnog hun verhaal te mogen doen.

U begrijpt, de publieke activiteiten in Grenspark Groot Saeftinghe liggen volledig stil. Gelukkig gaat het leven in het grenspark wel gewoon verder. De natuur trekt zich niets aan van alle commotie, de landbouw kan en mag niet stilvallen en ook de haven zet alle zeilen bij om de crisis het hoofd te bieden. Blijf vooral dit platform volgen om op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen in Grenspark Groot Saeftinge.

Afbeeldingen

Waarderen

Reageren

X (voorheen Twitter)

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

Volg ons op social media

 

 

 

 

Bezoek ons voor meer informatie in het infopunt!

Adres: Scheldemolen Doel, 9130 Beveren, België. geopend vanaf 2 oktober '23 op ma, woe en vrij. 

dISCLAIMER

Download de app 
 

DOWNLOAD ONZE APP. EN ONTVANG NOTIFICATIES OP JE TELEFOON EN NIET MEER IN JE MAILBOX.

Download on the App Store

Get it on Google Play

 

 
Cookie-instellingen