Hedwigepolder op de schop

Fotografie: Theo Baart
27-03-2020
0 reacties

In de Hedwigepolder zou maandag onder toeziend oog van pers en publiek officieel de eerste schop de grond in zijn gegaan. Die bijeenkomst ging begrijpelijkerwijs niet door, het werk in de polder ligt evenwel niet stil. Het radioprogramma Vroege Vogels verdiepte zich alvast in het veranderingsproces.

Presentator Menno Bentveld spreekt in het BNN-VARA radioprogramma Vroege Vogels met Zeeuws Gedeputeerde Anita Pijpelink over de actuele situatie omtrent de ontpoldering van de Hedwige-Prosperpolder. Geen feestelijke eerste schop in de grond, maar wel een warm verhaal over het werk in het veld en de ontwikkeling van Grenspark Groot Saeftinghe.

Het interview met de gedeputeerde wordt voorafgegaan door een reportage die Vroege Vogels in 2019 maakte in de Saeftinghe. Hierin neemt bioloog Jim van Belzen de radioreporter op sleeptouw langs de rand van het schor, waar nieuwe natuur zich ontwikkeld zoals het dat straks ook in de nieuwe natuurgebieden gaat doen. Een helder en realistisch verhaal over de intrigerende natuurontwikkeling onder het desolate oppervlak van 'de modderbak' die het in eerste instantie zal zijn.

Terug naar Anita Pijpelink, die met veel enthousiasme verteld over de stand van zaken in de polder. Het grondwerk, de voorbereidingen, het geploeter in de zompige klei. Het toekomstige natuurgebied als werkterrein van bulldozers en graafmachines. Hier verrijst straks het hart van Grenspark Groot Saeftinghe. Het grenspark, wiens Streekholders in het interview nog eens extra op de kaart worden gezet. Waar met trots de knop is omgezet naar het uitbouwen van een bloeiende grensregio met volop kansen voor landbouw, natuur en haven.

Met recht een opsteker voor iedereen die dagelijks zijn ziel en zaligheid in het grenspark steekt. Uitzending gemist? Op de website van BNN-VARA is het volledige programma terug te luisteren. Het item over Grenspark Groot Saeftinghe vindt u in de podcast van de aflevering van 22 maart tussen 2:07:35 en 2:19:30.

Afbeeldingen

Waarderen

Reageren

X (voorheen Twitter)

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

Volg ons op social media

 

 

 

 

Bezoek ons voor meer informatie in het infopunt!

Adres: Scheldemolen Doel, 9130 Beveren, België. geopend vanaf 2 oktober '23 op ma, woe en vrij. 

dISCLAIMER

Download de app 
 

DOWNLOAD ONZE APP. EN ONTVANG NOTIFICATIES OP JE TELEFOON EN NIET MEER IN JE MAILBOX.

Download on the App Store

Get it on Google Play

 

 
Cookie-instellingen