Geen Windeieren, maar een Gouden Ei

21-02-2020
0 reacties

'Geen Windeieren, maar een Gouden Ei', met deze trotse woorden opent het webportaal van de Grote Routepaden haar nieuws over het in de wacht slepen van de titel Wandelroute van het Jaar 2020 door de Streek-GR Waas- en Reynaertland. 175 km wandelroutes van Lokeren tot eindpunt Hulst in het grenspark.

Afgelopen zaterdag 15 februari werd op de Fiets- en Wandelbeurs in Gent de eretitel Wandelroute van het Jaar 2020 uitgereikt door een vierkoppige jury uit België en Nederland. De jury oordeelde dat de grensoverschrijdende, 175 kilometer lange streek-GR die van de stad Lokeren in Oost-Vlaanderen via Beveren naar de stad Hulst in Zeeland leidt van bijzondere waarde is voor een regio die nog veel te weinig gekend is.

De volledig vernieuwde route is na 20 jaar weer volledig up to date. Niet alleen werd de route volledig vernieuwd, ze werd ook uitgebreid met heel wat nieuwe natuurgebieden. Het oude parcours is op veel plaatsen volledig hertekend en het traject tussen Lokeren en Temse is zelfs helemaal nieuw. Er is zomaar 73 kilometer toegevoegd aan het totale traject.

Een handige topogids van liefst 138 bladzijden, die de route in beide richtingen uitvoerig beschrijft, zorgt samen met een perfecte bewegwijzering voor de ultieme beleving van de afwisselende omgeving. Het telkens terugkerende thema rond de sage van Den Vos Reynaerde maakt dat er altijd wel iets is dat de moeite loont om te bekijken en bewonderen. Voor ons in het grenspark is het extra leuk dat de route via Meerdonk en Kieldrecht uiteindelijk in Hulst eindigt. Daarmee staat ook onze regio opnieuw op de kaart.

 

Meer informatie over de Waas- en Reynaertroute vindt u op de website van Grote Route Paden.

Afbeeldingen

Waarderen

Reageren

X (voorheen Twitter)

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

Volg ons op social media

 

 

 

 

Bezoek ons voor meer informatie in het infopunt!

Adres: Scheldemolen Doel, 9130 Beveren, België. geopend vanaf 2 oktober '23 op ma, woe en vrij. 

dISCLAIMER

Download de app 
 

DOWNLOAD ONZE APP. EN ONTVANG NOTIFICATIES OP JE TELEFOON EN NIET MEER IN JE MAILBOX.

Download on the App Store

Get it on Google Play

 

 
Cookie-instellingen