Ossenisse blij met nieuw plan Belevingselementen Versterk de Westerscheldekust

11-02-2020
0 reacties

In 2017 is de gemeente Hulst samen met de inwoners van haar Scheldedorpen aan de slag gegaan met het ontwerpen van belevingselementen die de Scheldekust toeristisch en economisch moeten versterken. Op 29 januari is het nieuwste ontwerp voor Ossenisse gepresenteerd aan de dorpsbewoners.

De Westerscheldekust heeft veel potentie, reden voor de gemeente Hulst om te starten met een traject om belevingselementen te ontwikkelen in de vier toeristische ankerplaatsen Walsoorden, Ossenisse, Paal en Emmadorp. In het voorjaar van 2019 werden de verschillende ontwerpen voorgesteld aan het publiek. Samen met dorpsbewoners en Streekholders werden de nodige kanttekeningen bij de plannen opgetekend. De uitkomst hiervan betekende dat het projectteam met het plan voor Ossenisse terug naar de tekentafel moest.

In het najaar van 2019 is, in nauwe samenwerking met de lokale Streekholders van Ossenisse, een nieuw ontwerp uitgewerkt met nog meer aandacht voor de wensen vanuit het dorp. De resultaten hiervan zijn op 29 januari jongstleden in Ossenisse gepresenteerd. De aanwezigen waren unaniem enthousiast over de wijze waarop in het nieuwe ontwerp de wensen en input, die in het najaar zijn verzameld, zijn vertaald in een concreet voorstel. De voorgestelde verbinding met de Westerschelde zoals nu voorgesteld versterkt volgens velen de identiteit van het dorp.

Volgende stap in de ontwikkeling van de belevingselementen is een haalbaarheidsonderzoek en het verder inschatten van de financieringsmogelijkheden voor het project. Dit alles is op dit moment in volle gang.

Klik hier voor eerder nieuws over dit onderwerp.

Afbeeldingen

Waarderen

Reageren

X (voorheen Twitter)

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

Volg ons op social media

 

 

 

 

Bezoek ons voor meer informatie in het infopunt!

Adres: Scheldemolen Doel, 9130 Beveren, België. geopend vanaf 2 oktober '23 op ma, woe en vrij. 

dISCLAIMER

Download de app 
 

DOWNLOAD ONZE APP. EN ONTVANG NOTIFICATIES OP JE TELEFOON EN NIET MEER IN JE MAILBOX.

Download on the App Store

Get it on Google Play

 

 
Cookie-instellingen