Streekproductenmarkt in Sint-Jansteen

15-11-2021

Begin

20-11-2021 om 10:00

Einde

20-11-2021 om 17:00

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

Elke eerste en derde zaterdag van de maand kan je in de voormalige kerk van Sint-Jansteen kennismaken met een smakelijke variatie aan Zeeuwse en Vlaamse standhouders. Een echte totaalbeleving, een levendig schouwspel met links en rechts een hapje, drankje en babbeltje.

De kogel is door (euh…) de kerk. Het licht werd op groen gezet om elke eerste en derde zaterdag van de maand opnieuw een streekproductenmarkt te organiseren in de voormalige kerk van Sint Jansteen (Hulst; Nederland).

Vers gemaakte biologische en lokale pompoensoep, biologische en lokale groenten en fruit, een opvallende kaaswagen, wafels, hotdogs, drank, oliën, jams en allerlei leuke snuisterijen: ze zijn allemaal aan te treffen tussen het vroegere altaar en de biechtstoelen in de eeuwenoude kerk. Deze is sowieso al een eye-catcher op  zich. 
Lokale producten in uniek kader. 

Deze lokaalmarkt bezoeken is een echte totaalbeleving want je kan sommige ambachtelijk gemaakte producten, zelf zien hoe ze ter plaatse gemaakt worden. Dat zorgt voor een levendig schouwspel met links en rechts nog een hapje en een drankje. Een overdekte ‘goddelijke’ markt, zeg maar. In de voormalige kerk is ook de brouwerij & distilleerderij The Holy Spiritus van Tom Genbrugge en Goderic Van den Brande gevestigd. Meer informatie over de streekproductenmarkt kan je terugvinden op hun website: https://theholyspiritus.com/

In afwachting van de restauratie van het voormalig kerkgebouw is het best handig om te weten dat het best koud kan zijn, dus een extra pull of sjaal is ‘warm’ aanbevolen, al zullen wel meerdere terrasverwarmers aanwezig zijn om alles gezellig op te warmen. Ook nog te noteren: vanaf zaterdag, 6 november 2021, is het ook in Nederland terug mondkapjesplicht en zal de coronareglementering gehanteerd worden. Maar dat mag je er zeker niet van weerhouden om met gezin tussen 10 en 17 uur opnieuw kennis te maken met deze unieke streekproductenmarkt in de grensstreek.

Volg ons op social media

 

 

 

 

Bezoek ons voor meer informatie in het infopunt!

Adres: Scheldemolen Doel, 9130 Beveren, België. geopend vanaf 2 oktober '23 op ma, woe en vrij. 

dISCLAIMER

Download de app 
 

DOWNLOAD ONZE APP. EN ONTVANG NOTIFICATIES OP JE TELEFOON EN NIET MEER IN JE MAILBOX.

Download on the App Store

Get it on Google Play

 

 
Cookie-instellingen