Participatiemoment Meester van der Heijdengroeve

04-11-2021

Begin

29-11-2021 om 19:00

Einde

29-11-2021 om 21:30

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

Gemeenschapscentrum 'De Kauter'

Afgelopen zomer werd met een eerste tekensessie een participatietraject met omwonenden opgestart. Op maandag 29 november brengen we opnieuw de inwoners van Nieuw-Namen en Kieldrecht samen om mee na te denken over een ontwerp om de groeve te beschermen en de omgeving in te richten.

De Meester van der Heijdengroeve is een unieke plek. Wist je dat je er fossielen kan vinden van maar liefst 3 miljoen jaar oud? De groeve is een aardkundig monument van grote waarde! Helaas verdwijnt er jaarlijks een stukje van de grondlagen door erosie. Provincie Zeeland, Staatsbosbeheer, Gemeente Hulst en Grenspark Groot Saeftinghe willen samen met u, als inwoner van Nieuw-Namen of Kieldrecht, een plan maken om de groeve te beschermen en de magie van de plek te bewaren. Vanuit de Erfgoed Deal worden middelen beschikbaar gesteld om dit plan tot uitvoering te brengen. 

Doet u ook mee?
Afgelopen zomer werd met een eerste tekensessie een participatieproces met omwonenden opgestart. Tijdens deze sessie werd input verzameld over het ontwerp om de groeve te beschermen en over de inrichting van de omgeving. Met deze input zijn Ro&Ad Architecten aan de slag gegaan om tot een voorlopig schetsontwerp te komen. Op 29 november organiseren we opnieuw een participatiemoment. Graag nodigen we u uit om mee te denken en te reageren op het ontwerp. Verder zal Zeeuwind, de organisatie die ons ondersteunt bij het zonnepark, uitleg geven over de coöperatie waar ook inwoners uit Nieuw-Namen kunnen instappen.

Wil u aanwezig zijn? We vragen u om zich in te schrijven voor 27/11/21. 
U kan zich hier aanmelden. 

Praktische informatie
• Maandag 29 november 2021
• Inloop vanaf 19u00, start om 19u30, einde voorzien om 21u30
• Digitaal, u ontvangt een link op 29 nov wanneer u ingeschreven bent.

Volg ons op social media

 

 

 

 

Bezoek ons voor meer informatie in het infopunt!

Adres: Scheldemolen Doel, 9130 Beveren, België. geopend vanaf 2 oktober '23 op ma, woe en vrij. 

dISCLAIMER

Download de app 
 

DOWNLOAD ONZE APP. EN ONTVANG NOTIFICATIES OP JE TELEFOON EN NIET MEER IN JE MAILBOX.

Download on the App Store

Get it on Google Play

 

 
Cookie-instellingen